We hadden een BESTA TV-meubel van Ikea aan de muur hangen. Opzich een prima meubel alleen hadden wij toen gekozen voor laatjes met daarboven een open vak. Het nadeel hiervan is dat je altijd de snoeren en kastjes voor de tv e.d. ziet. Erg rommelig dus.

Voor:

We wilden geen heel nieuw meubel kopen maar het toch graag wat rustiger maken. Het voordeel van de Ikea besta lijn is dat je heel veel mogelijkheden hebt in laatjes en deurtjes. We hebben toen dus witte kastdeurtjes gekocht met bijbehorende scharnieren.

Ook hebben we 2 steigerhouten planken op het meubel gemaakt en deze hebben we uit laten steken tot het einde van het muurtje. Het kastje is 40cm breed dus er passen precies 2 steigerplanken van 20cm breed op. Je hoeft ze dus alleen op de juiste lengte te zagen. (Tip: bij de bouwmarkt kun je deze daar al laten zagen op de gewenste lengte) De planken hebben we via de onderkant aan het kastje geschroefd zodat je hier niks van ziet. Per vak hebben wij 3 4×50 schroeven per plank gebruikt.

Nu hebben we wat meer ruimte om het meubel wat leuker te stylen en is er onder het meubel een plekje ontstaan voor het kussen van onze puppy (ze ligt wel liever op schoot op de bank maargoed..).

Een paar leuke handgreepjes erop en het vernieuwde tv-meubel is klaar!

Na:

Als je een dicht tv meubel hebt, moet je wel even nadenken over het kastje van de tv. Deze kan je natuurlijk niet bedienen met een deurtje ervoor. het deurtje elke keer open doen is ook geen optie voor ons. Wij hebben toen gekozen voor een ‘Marmitek invisible control’. Dit is een infraroodzendertje dat je aansluit op het kastje. hier zit een zendertje bij die je op de tv kan plakken, heel klein dus het valt niet op. Nu kunnen we de tv bedienen zonder kastje in zicht en zonder dat het deurtje steeds open moet.

Love,
Robyn