De hal is de plek waar je in een huis binnenkomt. Dat is dus ook het eerste wat mensen zien als ze bij jou thuis komen. Hoe gaaf is het dan om een echt statement te maken in de hal.

Een tijdje geleden heb ik onze hal aangepakt. Wij hadden een lange kale lege muur bij ons in de hal. Dit was de perfecte plek om mijn idee uit te werken.

Zelf aan de slag? zo pak je het aan

Benodigdheden:
– Tape (ik heb Frogtape gebruikt)
– Laser of als je die niet hebt een rolmaat
– Potlood
– Lijstjes
– bevestigingsmateriaal
– Verf (ik heb de kleur ‘Count black, 7503’ uit The color collection van Histor gebruikt)
– Kwast en roller
– Afdekmateriaal
– Accessoires voor de aankleding

Eerst bepaal je op welke plek op de muur je het vlak wilt maken en hoe groot deze moet zijn. Als je een laser hebt is dat super handig om een rechte lijn mee af te plakken. Zorg dat de laser op een stabiele ondergrond staat en richt hem op de plek waar het vlak moet beginnen. De tape kan je nu aan de buitenkast van het streepje van de laser plakken. Dit doe je vervolgens ook aan de andere kant. Als je geen laser hebt, kan je het vlak uitmeten met een rolmaat. Doe dit op verschillende hoogtes op de muur zodat je de punten met elkaar kunt verbinden en zo een rechte lijn kan maken. Deze lijn plak je vervolgens af met het tape.
Ik gebruik altijd Frogtape omdat hier geen verf onderdoor loopt, zo krijg je dus een mooie strakke lijn.

Dek even de vloer af met een oud laken of kleed als je net zo’n knoeierd bent als ik;) Vervolgens schilder je het vlak in de gewenste kleur. De randjes heb ik met een kwast gedaan en verder heb ik het met een roller ingevuld. Ik had 3 lagen nodig om het goed te laten dekken. Als alle lagen erop zitten, verwijder dan gelijk de tape. Zo trek je geen stukjes van de opgedroogde verf mee.

Vervolgens kan je de lijstjes gaan schilderen. Ik had nog verschillende foto en schilderij lijstje liggen, hier heb ik het glas uitgehaald en deze heb ik in dezelfde kleur als de muur geschilderd.

Bij Desenio heb ik 2 posters besteld, beide met alleen maar verschillende zwart tinten erin. Ze hebben hier erg veel keuze uit mooie posters in veel verschillende formaten. Deze posters heb ik in een lijstje gedaan en ik heb alle lijstje aan de muur gehangen met schroeven. Ik heb de rest van de lijstjes leeg gelaten en deze op verschillende manieren naast en in elkaar opgehangen.

Ook had ik nog een zwarte hoed liggen die ik aan de muur gehangen heb. Voor de muur heb ik een bankje gezet (ook in dezelfde kleur geschilderd) en een zwarte vaas met zwarte takken die ik nog had staan. Het bankje heb ik een beetje aangekleed met zwarte accessoires.

Leuke binnenkomer zo toch!?

Love,
Robyn