De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met een opleiding interieurstyling. Ik vind het heel leuk om met interieur bezig te zijn en ik wilde mij hier verder in ontwikkelen en meer kennis opdoen.
De opleiding heb ik gevolgd aan de interieuracademie. In oktober zijn we gestart en nu zit het er al weer op! Ik vond het erg leuk om te doen, elke keer ging ik er met veel plezier heen en kwam ik vol energie en inspiratie terug.

Tijdens de opleiding hebben we veel geleerd over verschillende onderwerpen. Zo hebben we geleerd hoe je een goed moodboard maakt, wat het effect is van kleur, hoe je een plattegrond op schaal intekent, een meubelplan maakt, een materialenplan maakt en hoe je dit presenteert.

Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om een opleiding te doen. Het is altijd goed om jezelf verder te ontwikkelen, vooral in dingen die je echt leuk vind om te doen. Wel was het vrij pittig. Naast bijna elke week de les van 2,5 uur hadden we ook thuisstudie van ongeveer 10 uur tussen de lessen. Naast het werk van 32 uur per week was dit best veel.

Hieronder een aantal voorbeelden van wat we gemaakt hebben in de lessen.

Opdracht 1: Moodboard kinderkamer tweeling en werkkamer ZZP coach. De kinderkamer heb ik verder uitgewerkt.

Voorbeeld materialen borden

 

Ontwerp woonkamer voor vrijgezelle man.

Alle opdrachten heb ik voldoende gemaakt om het certificaat te mogen ontvangen. Maar ik heb er ook voor gekozen om voor het diploma te gaan. Hiervoor hebben we een opdracht gekregen voor een heel interieurontwerp. We hebben een aantal weken de tijd gehad om hier aan te werken en vrijdag 8 juni heb ik mijn ontwerp gepresenteerd aan de examencommissie.

Lees hier meer over mijn eindexamenopdracht.