Ik ben geslaagd!!! Super blij ben ik dat ik ben geslaagd voor het diploma interieurstyling bij de interieuracademie.

We hadden de opdracht gekregen om voor Pieter Waterman (een fictief persoon) een woonkamer, keuken en slaapkamer in te richten. Pieter is een horecaondernemer van 38 jaar en hij is single.

De woonruimte van Pieter  is een oude watertoren waar appartementen in zijn gemaakt. Wat hem aanspreekt aan dit appartement is de bijzondere ronde vorm en het uitzicht in alle richtingen. Omdat dit belangrijke punten zijn wilde ik de ronde vormen benadrukken en ook het uitzicht behouden door de ruimte zo veel mogelijk open te houden.

Voor Pieter heb ik de woorden Fris en Luxe in gedachte genomen bij het ontwerp van dit plan voor de woonkamer/ keuken en slaapkamer. Hij wil graag een eigentijds, praktisch en tikkeltje imponerend interieur met ruimte voor 2 a 3 personen. In het ontwerp heb ik rekening gehouden met zijn wensen en een aantal verassende elementen toegepast.

Omdat de ronde vorm belangrijk is wil ik deze benadrukken door het gebruik van veel ronde vormen en objecten in het ontwerp. Omdat ook het uitzicht een belangrijke reden is geweest bij de keuze voor dit appartement heb ik gekozen voor een naar buiten gericht interieur. Vanuit alle plekken heb je uitzicht op een bepaalde richting.

De gietvloer loopt door van de woonkamer/keuken naar de slaapkamer. Hierdoor vormen de ruimtes optisch één geheel en lijken de afzonderlijke ruimtes groter. Deze vloer is makkelijk schoon te maken doordat deze naadloos is. Ook is het materiaal van deze specifieke gietvloer redelijk zacht waardoor hij meer geluid dempt. Het gemêleerde effect zorgt ervoor dat de vloer wel speels blijft en het geen saai geheel wordt.

De muren worden wit met uitzondering van de scheidingsmuur bij de keuken en de pilaar, deze worden beide rondom zwart om een contrast te creëren. Voor de scheidingsmuur bij de woonkamer heb ik een behang gekozen met de afbeelding van een grote libelle. Deze past mooi bij het open karakter van het appartement door de transparante vleugels. Daarnaast komt in de slaapkamer een schetsafbeelding van de watertoren zoals deze oorspronkelijk was in 1892.

De deuren en deurkozijnen worden wit geschilderd zodat deze zo veel mogelijk wegvallen in de wand. De raamkozijnen worden zwart geschilderd om meer contact met buiten te maken. Daarnaast heb ik gekozen voor zwarte houten jaloezieën, hiermee kan je exact regelen hoe veel daglicht je binnen wilt hebben.

Als accent heb ik gekozen om het materiaal messing toe te passen. Dit geeft een luxe uitstraling en zorgt voor een verrassend effect. Om het wel rustig te houden heb ik er voor gekozen om verder geen kleuren te gebruiken in het ontwerp.

Hieronder de uitwerking van mijn ontwerp.